موسیقی درمانی چه فوایدی برای انسان دارد؟

موسیقی درمانی چه فوایدی برای انسان دارد؟

تاثیرات موسیقی درمانی در دو وجه جسمانی و روانی بر بدن انسان قابل چشم‌پوشی نیست و این امر سبب شده تا در طول سالیان ظهور آن به عنوان درمان مکمل و یا جایگزین بسیاری از بیماری‌ها استفاده شود

طبق پژوهشی در دانشگاه نورث وسترن، گوش دادن به موسیقی و کتاب‌های صوتی، جایگزینی بسیار تاثیرگذار برای کاهش درد کودکانی است که پس از عمل جراحی مجبور به مصرف داروهایی برای تسکین این دردها هستند. و بدن کودکان ۹ الی۱۴ سال به شدت به موسیقی پاسخ داده است. کاهش درد یکی از فوایدی است که موسیقی درمانی بر بدن و روان بیماران دارد.

فواید موسیقی درمانی و کاربردهای آن
همواره پژوهش‌های زیادی راجع به آثار آرامش‌بخش موسیقی بر روحیه انسان، انجام می‌شود و در تمام این مطالعات در واقع چرایی تاثیرات موسیقی مناسب بر یک روند درمانی مطرح می‌شود. اما در ابتدا این تاثیرات کدامند و فرآیند موسیقی درمانی بر کدام بخش‌های بدن یک انسان تاثیر بهبود دهنده دارد؟
از بارزترین تغییرات فیزیولوژیکی این روش درمانی موثر می‌توان بهبود شرایط تنفسی، کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون، تسکین تنش‌های عضلانی و همچنین کاهش اضطراب و درد را نام برد.
تاثیرگذاری این روش بر تسکین درد تا‌ اندازه‌ای پیش رفته که می‌توان از این روش برای کودکان سرطانی که تحمل درد در بیماری آن‌ها در بعضی مواقع طاقت فرسا می‌شود استفاده کرد و کودکان با استفاده از گوش دادن، نوشتن و خواندن آهنگ تسکین دهند.
در واقع این اثرات بر اساس مکانیسم تغییر نقطه توجه ذهن صورت می‌گیرد و موسیقی به عنوان یک فاکتور لذت بخش، سرگرم‌کننده و آرامش‌بخش جای احساسات و ادراک منفی را می‌گیرد.
از این روش در بسیاری از اختلالات نظیر عدم یادگیری یا اختلالات گفتاری و شنوایی استفاده می‌شود. همچنین در روحیه و خلقیات بیمارانی که توانایی برقراری ارتباط با افراد را ندارند مفید بوده است.
از این روش در هنگام تولد نوزادان و نگهداری از نوزادان نارس نیز استفاده می‌شود. و به طور کل می‌توان گفت که در تمام انواع درمان‌های پزشکی و روانشناسی می‌توان با کسب مهارت لازم در حوزه موسیقی درمانی تغییرات چشمگیری در زمینه سرعت و کیفیت روند بهبود سلامت بیمار ایجاد کرد.

 

اهداف موسیقی درمانی
به طور کلی اهداف این روش را می‌توان در چند دسته‌ی زیر نام برد:
۱. پیشگیری، آموزش و یادگیری
۲. کاهش دردهای گوناگون پزشکی و دندانپزشکی
۳. کاهش تنش‌ها و نگرانی‌های ناشی از آسیب بیماری و جراحی‌ها
۴. توانبخشی بعد از آسیب جراحی‌ها و تصادف‌ها
۵. کاهش خستگی ناشی از کارکرد ماهیچه و تنش‌های عضلانی
۶. کاهش عوارض جانبی داروها
۷. کاهش مدت استفاده از داروها
۸. افزایش سطح برقراری ارتباطات بیماران دارای مشکلات روانی خاص
۹. کاهش بیماری‌های روان‌تنی
۱۰. کنترل خشم و تشنجات عصبی بیماری‌های خاص
و…
موسیقی درمانی روشی است که طیف انسان‌ها از نوزادان نارس گرفته تا سالمندانی که دچار بیماری‌های بدنی ناشی از پیری و یا افسردگی هستند، از بیماری اوتیسم با سبک رفتاری منحصر بفرد خود تا بیماری‌های بدنی مانند نارسایی‌های قلبی را پوشش می‌دهد. و همواره چه به عنوان درمانی مکمل و یا حتی روش اصلی درمان مورد استفاده قرار گرفته است. و می‌توان رمز موفقیت آن نسبت به درمان‌های دارویی و آزمایشگاهی را در این طیف گسترده از انسان‌ها و بیماری ها، توانایی موسیقی در جذب تمام انسان‌ها با سبک ذهنی خاص خود دانست.

 

تهیه شده توسط تیم آرت بال

امتیاز تمام مطالب نوشته شده در سایت متعلق به وب سایت آرت بال می باشد و هرگونه استفاده از مطالب بدون ذکر نام آرتبال، پیگرد قانونی خواهد داشت.

 

منابع:
https://petersonfamilyfoundation.org/
https://positivepsychology.com/
موسیقی درمانی جهت بهبود عملکرد درمان / دکتر سرور بهبهانی- مهندس محمد کریمی مریدانی


اشتراک گذاری

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟
      به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.
  • - شماره تماس پشتیبانی 09055500500 آرتبال